Personer og relationer

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra personkarakteristikkerne:

Asbjørn forsoner sig med Aslam i slutningen

Mona og Aslams søn får konflikten på stuen til at eskalere. Deres fædre er mere fredeligt anlagte. Det viser sig i slutscenen, hvor Asbjørn og Aslam er alene på stuen og endelig kan tale sammen. Her viser det sig, at de to mænd ikke er så forskellige endda. 

For det første hedder de nærmest det samme. Men deres ligheder stikker dybere end det. De er begge skrøbelige, ældre mænd, der er plaget af alvorlig sygdom. Det er almenmenneskelige problemer, som forener dem på en mere grundlæggende måde, end de eventuelle kulturelle forskelle, som skiller dem ad. En af filmens sidste replikker antyder endda, at Aslam er interesseret i at forstå, hvordan verden ser ud fra Asbjørns perspektiv. I hvert fald, hvis vi tolker Aslams sidste replik meget symbolsk:

Aslam: Vil du fortælle mig, hvad jeg ikke kan se? [21:27-21:32]

Hvis vi tolker replikken sådan, så udtrykker Aslam her en åbenhed og nysgerrighed efter at forstå, hvordan verden ser ud fra Asbjørns perspektiv – den slags åbenhed mangler både Mona og Asbjørns søn. De er kun interesserede i at gennemtrumfe deres eget verdenssyn. 

Asbjørn svarer velvillig på Aslams ønske, og de præsenterer sig høfligt. De ender altså med at udtrykke en slags sympati og forståelse for hinanden. Det understreges også af underlægningsmusikken, som vender tilbage til en glad og optimistisk tone, da de to mænd begynder at tale sammen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind