Pressefoto

Pressefotos er billeder, som udgives i et nyhedsmedie. Typisk er pressefotos knyttet til nyhedsartikler i aviser eller på nettet, men gode pressefotos kan også stå alene fx som del af en fotoserie. Pressefotos kan have flere formål. De kan dokumentere en bestemt begivenhed. De kan rette vores opmærksomhed mod en problemstilling. De kan give en æstetisk og visuel synsoplevelse.

Genrer inden for pressefoto

Pressefotoet er en genre, som dokumenterer eller fremstiller virkeligheden. Pressefotoet dokumenterer, hvis det viser verden, som den er, uden bevidst brug af virkemidler. Pressefotoet fremstiller, hvis det udvælger et bestemt udsnit af virkeligheden og er bevidst om sine virkemidler.

Der er i praksis en ret uklar grænse mellem dokumentation og fremstilling, fordi motivet i billedet afhænger af fotografens valg, ligesom udvælgelsen af fotos til en artikel sker ud fra en redaktionel vurdering af, hvad der kan være et velegnet billede. Det er ikke hele virkeligheden, billederne viser os, men det udsnit og udvalg af virkeligheden som fotograf og redaktion har valgt til os.

Overordnet kan vi dog skelne mellem fire forskellige genrer.

  • Nyhedsfotografi (dokumenterer en bestemt begivenhed på en objektiv måde og knytter sig til en nyhedsartikel.)
  • Reportagefotografi (fremstiller
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind