Noter

Her er vores noter om gæring. Vælge dit fag og niveau for at komme til den notesamling, du skal bruge.

Her kan du læse et uddrag af noterne til Biologi C og B

  • Gæring er en proces, som nogle celletyper kan bruge til at danne ATP, selvom cellen ikke har adgang til ilt. Gæring er altså anaerob nedbrydning af kulhydrater og produktion af ATP. Gæring adskiller sig på den måde fra almindelig respiration, som er opbygning af ATP ved aerob nedbrydning af kulhydrater...

...

  • Almindelig aerob respiration er den type omsætning af glukose, der danner den største mængde ATP. Celler udfører altså kun gæring, hvis der ikke er ilt til stede til deres respiration (bortset fra nogle få specialiserede celletyper, som altid lever iltfrit og udfører gæring).

Typer af gæring

Forskellige celletyper kan udføre gæring. Du skal kende til muskelcellers mælkesyregæring (laktatgæring) og gærcellers alkoholgæring...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind