Resumé

Hvad handler "Gaden" om?

”Gaden” er et slags katalog over de sanseindtryk, som digtets lyriske jeg oplever på sin vej gennem storbyen. Især de lydlige sanseindtryk er i fokus, når storbyens mennesker og maskiner klinger om kap i ét stort kaos. Digtet viser, hvor begejstrende og berusende storbyens mylder kan virke.

Digtet består af syv strofer, der hver især indeholder syv vers. Digtet har en fast rytme, og det følger et fast rimmønster, hvor der er parrim på vers 1-2, 3-4, og 6-7, mens vers 5 har et indrim.

Strofe 1 starter med lyden af en brummende sporvogn. Lyden blander sig med klokker, der ringer, døre, der går op og i, heste, der tramper, cykler, der summer og flirtende teenagere, der hviner og hyler.

Strofe 2 beskriver, hvordan butikkernes markiser blafrer i vinden, mens politiet patruljerer i gaden. Strofen kommer også omkring konditorens vindue, der flyder over med lækre kager, mens skilte på butikkens facade skal forsøge at tiltrække de forbipasserendes opmærksomhed. Til slut beskriver jeget et lille optrin, hvor unge mennesker flirter og griner.

Strofe 3 udspiller sig omkring en biograf, eller omkring ”Kinémaet”, som det bliver kaldt i digtet. Her står billetkontrolløren og forsøger at sælge billetter til de forbipasserende. Biografens plakater lokker med billeder fra film med biler, blod o...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind