Baggrundsinformation

Perioden var præget af en tiltagende urbanisering

Begyndelsen af det 20. århundrede var en tid, der var præget af voldsomme forandringer. Der blev gjort store teknologiske fremskridt, og opfindelser som elektrisk lys, flyvemaskiner, gigantiske dampskibe, elektriske sporvogne og filmapparater blev udbredt over store dele af verden.

De teknologiske fremskridt ændrede på mange måder menneskets liv til det bedre. De nye teknologier var dog samtidig medvirkende til, at 1. verdenskrig blev en uhørt blodig krig. 16 millioner mennesker mistede livet i den store krig, der udspillede i årene 1914-1918.

For mange mennesker ændrede hverdagen sig også kraftigt, fordi de flyttede fra landet og ind til en af de større byer. Begyndelsen af århundredet var med andre ord præget af en tiltagende urbanisering.

Flytningen fra land til by betød for mange mødet med en ny kultur, hvor tempoet var højere og de gamle livsformer var under opløsning. Livet i storbyen var mere individualiseret, end livet på landet havde været. Bymennesket havde flere muligheder for at skabe sin egen identitet, men de...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind