Frihavnen

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke digtet ”Frihavnen”. Digtet er skrevet af Klaus Rifbjerg og er udgivet i digtsamlingen Konfrontation fra 1960.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå digtet. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Uddrag fra podcast

Her kan du læse uddrag fra vores podcast:

Det er jo ikke et decideret programdigt, men det kunne godt minde lidt om et programdigt. [...] Men de to ord saglighed og salighed, helt komprimeret, så fortæller digtet, hvad det er et digt gerne skal gøre. Det skal være sagligt, det skal fokusere på tingene selv, selvom det er det indre fantasirum. 

Der er jo ikke sådan en egentlig handling med personer her, som vi følger, og heller ikke som vi kender det fra romantiske digte store følelser, der kommer til udtryk. Det er en hel masse genstande, der bliver beskrevet på meget forskellig vis. Så det der giver en salighed er sagligheden. Altså hvis man er saglig i sit poetiske sprog og holder sig til nogle konkrete fænomener, så giver det også en salighed.   

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Frihavnen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.