Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”Fredag, Lørdag, Søndag” af Vita Andersen. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtene kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Det signalerer en vis mangel på forståelse. På overfladen bliver der signaleret rigtig meget forståelse, fordi de har deres systemer, og de gør tingene på en bestemt måde. De har en indbyrdes forståelse om, at det er sådan, en weekend skal afvikles. Men nedenunder det fornemmer man en større og større distance, som bare forøges, jo mindre de siger til hinanden. Jo mindre de taler sammen, og det er så også det, hun erklærer. De har ikke noget at tale om. 

Nej, det er held, der kommer den der film, for ellers er de nødt til at tale sammen. Jeg kom til at tænke på – og det er kun, fordi jeg er dansklærer, at jeg kommer til at tænke på den slags –. Jeg kom til at tænke på sociologen Erving Goffmann, der snakker om, at mennesket har en backstage og en frontstage. 

Når vi er i privatlivet, så har vi backstage. Så er vi bag scenen. Men frontstage, der spiller vi en rolle, som kan tåle, at verden ser os. Altså vi har sådan en eller anden facade på. Jeg tænkte på, at her er det, som om backstage er forsvundet. At der bliver også spillet roller i forholdet. At de er nødt til at spille en rolle for at få det til at hænge sammen. De spiller rollen som nogle, der ”ser lykkelige ud”, men ikke nødvendigvis nogen, der er lykkelige....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind