Perspektivering

Sådan kan du perspektivere i denne opgave

I opgaven om, hvordan forholdet mellem fantasi og virkelighed fremstilles i fiktive tekster, bliver du bedt om at lave en perspektivering. Her er det vigtigt, at du nærlæser kravene til den. 

Opgaveformuleringen beder dig “perspektivere til andre tekster, der afspejler det overordnede emne”, altså forholdet mellem fantasi og virkelighed i fiktive tekster. Fordi der står “tekster” i flertal, skal du altså gerne inddrage mere end én tekst i din perspektivering. To er et fint antal. Fordi opgaven handler om fiktive tekster, skal teksterne være fiktion

Mere konkret beder opgaveformuleringen dig “perspektivere til genre eller tema”. Vælger du tema, kan teksterne i princippet være alle mulige genrer, fx novelle, rapnummer eller spillefilm. Kravet er blot, at teksterne skal behandle det samme tema, altså forholdet mellem fantasi og virkelighed, som så er dit fokus. Ofte kan det dog være en god ide at vælge tekstgenrer, der har nogle fællestræk med kortfilm.

Vælger du at perspektivere til genre, skal du vælge andre kortfilm. Her kan dit fokus ligge på filmenes virkemidler, dramaturgi og andre genrekendetegn for kortfilm. Det er også muligt, du kan finde en perspektiveringstekst, der forener både tema og genre.

Herunder kan du læse vor...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind