Forstå opgaveformuleringen og find dit fokus

Her viser vi dig, hvordan du skal forstå opgaveformuleringen om forholdet mellem fantasi og virkelighed i fiktive tekster. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på HF den 2. december 2019. Vi viser dig også, hvordan du finder et fokus for din analyserende artikel.

Nærlæs opgaveformuleringen

Før du begynder på din analyserende artikel om Andreas Thaulows kortfilm “Pistol”, er det vigtigt, at du forstår kravene i opgaveformuleringen. Hvis du misforstår den eller ikke får dækket alle punkter, risikerer du, at din besvarelse ikke bliver særligt god. Så her er opgaveformuleringen:

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger, hvordan forholdet mellem fantasi og virkelighed fremstilles i fiktive tekster.

I din artikel skal du lave en analyse og fortolkning af kortfilmen Pistol (tekst 3a). Inddrag Kortfilmgenren (tekst 3b) i analysen. På baggrund af din analyse og fortolkning skal du perspektivere til andre tekster, der afspejler det overordnede emne.

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

- at analysere og fortolke forholdet mellem fantasi og virkelighed i Pistol (tekst 3a) herunder magtspillet mellem personerne, og hvordan det fremstilles gennem brug af filmiske virkemidler og dramaturgi.

- at perspektivere til genre eller tema

- at formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning

Forstå kravene og find dit fokus

Opgaveformuleringen beder dig overordnet om at analysere og fortolk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind