Begreber

Amylase

Amylase er enzymer, der kan nedbryde polysakkarider til mindre kulhydrater. Amylase findes i spyt og i sekret fra bugspytkirtlen.

Bugspytkirtel

Bugspytkirtlen er en kirtel i fordøjelsessystemet. Bugspytkirtlen danner enzymer til nedbrydning af både kulhydrater, fedstoffer og proteiner. Bugspytkirtlen danner også hormonerne insulin og glukagon. Insulin og glukagon regulerer blodets glukoseindhold.

Emulgator

En emulgator er et stof, der kan få vand og fedtstoffer til at blande sig med hinanden. Det kan normalt ikke lade sig gøre, fordi vand er polært, og fedt er upolært. Galdesaltene i galde emulgerer eksempelvis fedt i maden, så det er lettere for fordøjelsesenzymer at nedbryde fedtet.

Endetarm

Endetarmen er sidste del af tyktarmen. Læs om tyktarmen her.

Fordøjelse

Fordøjelse er nedbrydning af kosten til små molekyler, der kan op...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind