Virkemidler

“Foran loven” af Franz Kafka er præget af mange forskellige virkemidler. Det bliver tydeligt, både når vi giver os til at analysere novellens stil og beskrivelsesmåde samt dens brug af forskellige genretræk. 

Den sproglige stil er formel og antyder en logisk sammenhæng i historien

Den sproglige stil i “Foran loven” er hverken specielt høj eller lav. Stilen er rimelig neutral og ind imellem præget af formelle formuleringer. Den lidt formelle stil antyder, at der en logisk sammenhæng i fortællingen. Det kan vi allerede se i indledningen, hvor vi her har markeret nogle af de ord og vendinger, der giver os indtryk af, at der er en logisk sammenhæng i den ellers temmelig gådefulde historie. 

Foran loven står der en dørvogter. Til denne dørvogter kommer en mand fra landet og beder om adgang til loven. Men dørvogteren siger, at han ikke kan give ham tilladelse til at træde ind nu. Manden tænker sig om og spørger så, om han da vil få lov at træde ind senere. "Det er muligt", siger dørvogteren, "bare ikke nu". Da lovens port står åben som altid og dørvogteren træder til side, bukker manden sig for at se, hvad der er indenfor.

Det første ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind