Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”Fødsel” af Klaus Rifbjerg. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

...det her udtryk ”godt makkerskab”, det viser, at det lille barn, nu med den voksne stemme, i lige så høj grad tager æren, men sender også en cadeau til moren. Men det her udtryk ”rugehøne”, der er lidt tvetydigt ved det. Det er ikke lige så elegant at være en rugehøne, som det er at være sådan en gentleman, der kommer ud. Det er i hvert fald sådan, jeg lige opfatter det. Og ”vel roet” det er også et lidt mærkeligt udtryk. Det skal forstås som en metafor for det arbejde, hun har udført. Godt gået eller? 

Så hvis vi skal sige lidt mere overordnet om, hvordan vi skal fortolke digtet, hvad vil I så lægge vægt på?

Det er vel indledningen til digtsamlingen, selvom der et digt før, der hedder Foster. Den her digtsamling kan læses som et billede på, hvordan mennesket – frem til at blive en ung mand i digtsamlingen - finder vejen gennem tilværelsen. Det med, at barnet er nærmest arrogant i sin stemme her, siger også noget om, at der ikke er de bekymringer, der kommer senere. Selvom de bliver sådan lidt antydet, at det ny livs hårdhed, det venter forude, og alle de der øl, der skal drikkes på et senere tidspunkt, de venter også forude. Så det er begejstringen over at være til umiddelbart, man kan se.

 ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind