Flugten til Amerika

Her kan du høre vores podcast om digtet ”Flugten til Amerika”. Digtet er skrevet af Christian Winther og udkom oprindeligt i Nogle Digte i 1835. 

Digtet er dog mere kendt fra en selvstændig udgivelse i 1900 med illustrationer af maleren Alfred Schmidt.   

I podcasten hjælper vi dig med at analysere og fortolke digtet. Du får også hjælp til at perspektivere digtet til biedermeierstilen. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Så det også en leg, det bliver også tydeligt her. Børn leger jo ved også at bruge sproget fantasifuldt, og det er også det, storebroren gør her. Det er også på den måde både en barneleg, men egentlig også lidt digterens leg med nogle forestillinger om det her fjerne land eller kontinent, Amerika, som jo eksisterende i samtiden. 

Så på den måde kan man også tolke det lidt bredere, ikke nødvendigvis som en uskyldig barnefantasi, men også som en generel fantasi om det her land, hvor det flyder med mælk og honning, og ma helt konkret må spytte på gulvet og lade cigaren brænde, når man var færdig med at ryge på den.

Men det havde jo også en social realitet. Det er faktisk på det her tidspunkt, at man begynder at udvandre for alvor til Amerika. Man fik måske ikke lige en herregård, men man kunne faktisk på et tidspunkt få et ”homestead”, hvor man fik et stykke jord, mod at man bosatte sig der og byggede en lille landbrugsejendom. Det kommer så først i 1860’erne, men allerede på det her tidspunkt er man begyndt at have en form for udvandring til Amerika.

Ja, det er både Nord og Sydamerika. Det virker jo eksotisk, at der er mandeltræer og ting og sager. Det er selvfølgelig bare Peters fantasi her, men samtidigt så er det eksotiske præg en generel forestilling om det kæmpe kontinent på den anden side af havet, hvor alt muligt kunne gå i opfyldelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Flugten til Amerika

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.