[0]

Flashcards til Religion

Her finder du flashcards, som dækker kernestoffet i Religion B og Religion C. Du kan bruge flashcards til at øve de vigtigste begreber inden for verdensreligionerne, religionsfaglige begreber og fænomener samt andre relevante emner inden for faget.

Vi har inddelt vores flashcards efter følgende fagområder i Religion:

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores flashcards til hinduisme:

Dukkha

Et centralt ord i Buddhas lære, som normalt oversættes med “lidelse”. I ordet ligger også betydningerne “forgæves bestræbelse”, “utilfredsstillelse” og “fejlagtig anskuelse”. Dukkha er den grundlæggende tilstand, som buddhismen vil frelse mennesker fra.

Den første ædle sandhed siger, at livet er dukkha (lidelse). Denne opfattelse bunder i, at alt i livet er forgængeligt og omskifteligt, og det fører uundgåeligt til lidelse. Frelsen via den otteledede vej består i at komme ud af lidelsen ved at undslippe genfødslernes kredsløb, samsara.

Karma

Frugten af ens handlinger. Karma er den ‘naturlov’, at ens handlinger medfører en energi (karma), som bliver hængende også efter døden. Man “slæber“ både god og dårlig karma med sig fra de forrige liv og ind i det næste. Det er dannelsen af karma, som gør, at man hele tiden genfødes på ny. I buddhismen er målet at standse dannelsen af karma og dermed undslippe genfødslernes kredsløb, samsara

Karuna

Medfølelse eller barmhjertighed over for alle levende væsener. Det dækker også over viljen til at hjælpe andre ud af lidelsen i genfødslernes kredsløb, samsara.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Flashcards til Religion

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.