Fattigdom i Danmark

Absolut fattigdom

Der er meget få absolut fattige i Danmark ifølge Verdensbanken

Danmark har ikke et absolut fattigdomsmål. Verdensbanken har dog målt absolut fattigdom i Danmark ud fra den internationale fattigdomsgrænse. Verdensbanken fandt, at der fra 2010-2012 var 0,0 % absolut fattige i Danmark, mens der i 2013-2015 var 0,2 % absolut fattige.

De sociale ydelser sikrer mod absolut fattigdom i Danmark 

Grunden til at Verdensbanken finder så få absolut fattige i Danmark er, at selv de laveste sociale ydelser er høje nok til at folk har mere at leve for, end den internationale fattigdomsgrænse. Hvis man korrigerer Verdensbankens grænse på 1.90 $ korrigeres for købekraft, så svarer den til cirka 16,50 kroner om dagen. Det er cirka 500 kr. om måneden.

Kontanthjælp er et eksempel på en af de laveste soci…

...

Relativ fattigdom

OECD og EU’s relative fattigdomsgrænse i Danmark

Ifølge OECD’s relative fattigdomsgrænse lever du i relativ fattigdom i Danmark i 2017, hvis du får mindre end 10.013 kr. udbetalt hver måned. Ifølge EU’s relative fattigdomsgrænse er du i risiko for relativ fattigdom, hvis du har mindre end 12.016 kr. Målt ud fra OECD’s definition var 499.721 relativt fattige i Danmark i 2017, mens der var 805.220 i risiko for fattigdom, målt ud fra EU’s definition.

Hvis du bor sammen med en anden person bliver I ikke talt hver for sig, når OECD eller EU måler antallet af fattige. For 2 personer, der bor sammen, bliver beløbsgrænsen derfor ikke bare fordoblet. Med OECD’s mål rettes beløbet eksempelvis til 15.020 kr. om måneden for begge personer tilsammen. Beløbet svarer til, at hver person har 75 % af beløbet for personer, der bor alene. Beløbet re…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind