Absolut fattigdom

Absolut fattigdom er ikke at have råd til at opfylde sine basale behov. På de følgende sider kommer vi nærmere ind på hvad absolut fattigdom betyder. Vi gennemgår også hvordan absolut fattigdom måles og hvordan mål for absolut fattigdom kan kritiseres.

Her får du et uddrag fra siden 'Måling af absolut fattigdom'

Det mest udbredte mål for absolut fattigdom er Verdensbankens internationale fattigdomsgrænse. Fattigdomsgrænsen siger, at man er absolut fattig, hvis man lever for under 1.90 $ om dagen. Beløbet er i amerikanske dollars i 2011-priser.

Verdensbanken beregner hvad fattigdomsgrænsen skal være, ved at se på 15 af nogle af de fattigste lande i verden. Først spørger Verdensbanken de 15 lande om, hvad deres egne fattigdomsgrænser er. De 15 landes fattigdomsgrænser har landene selv bestemt ud fra, hvad de mener, det koster at overleve pr. dag i deres land. Dernæst beregner Verdensbanken gennemsnittet af de 15 landes fattigdomsgrænser. Gennemsnittet af fattigdomsgrænserne er den internationale fattigdomsgrænse for absolut fattigdom.

Gennemsnittet svarede til 1.90 amerikanske dollars i 2011-priser. Nu har Verdensbanken et mål for absolut fattigdom. Før Verdensbanken begynder at bruge målet til at måle absolut fattigdom i et bestemt land på et bestemt tidspunkt, retter Verdensbanken beløbet på to måder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind