[0]

Fattigdom

Her er vores kompendium om fattigdom. Kompendiet dækker alt hvad du har brug for at vide om fattigdom i Samfundsfag og International Økonomi. Du kan f.eks. bruge kompendiet, når du forbereder dig til undervisningen eller eksamen. Du kan også bruge kompendiet, hvis du skal skrive synopsis eller SRP om emnet.

Indhold:

Her kan du læse et uddrag fra kompendiet

Budgetmetoden

Budgetmetoden måler fattigdom ud fra, hvad der er et “rimeligt” budget for en familie i et bestemt land. Metoden viser et “rimelig” opgørelse over en families økonomi, det vil sige hvad familien tjener og hvad familien bruger penge på. Du er fattig ifølge budgetmetoden, hvis du ikke har råd til at bruge lige så mange penge på f.eks. tøj eller mad, som der står i budgettet. Metoden bygger på en vurdering, fordi “rimelighed” ikke kan måles præcist. Forbrugerstyrelsen udarbejdede sådan et standardbudget for familier i Danmark indtil 2001. Budgetmetoden er siden blevet anvendt af de to analysecentre Rockwoolfonden og Center for Alternativ Samfundsanalyse. I USA anvender man metoden til at vise et minimumsbudget.

Afsavnsmetoden

Afsavnsmetoden måler om personer mangler almindelige, populære hverdagsting. Afsavn betyder her, at man mangler nogle af de hverdagsting. Nogle definitioner af afsavn ser kun på fysiske ting, mens andre definitioner også tæller sociale aktiviteter med. Danmarks Statistik har et afsavnsmål, med 9 ting, som er nødvendige at kunne for at leve et “normalt liv” i Danmark. Du skal mangle 3 eller flere af listens 9 punkter, for at du er fattig ifølge deres afsavnsmetode. Punkterne dækker blandt andet over, om du betaler regninger til tiden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Fattigdom

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.