Perspektivering

Ensomhed og relationer er altid aktuelle problemer

“Fasaner” er en novelle, der fokuserer på ensomhed og menneskelige relationer generelt. Det er temaer, som er vigtige og relevante til alle tider. Først og fremmest er ensomhed et velkendt fænomen. Ved at læse “Fasaner” får vi et indblik i den splittelse, der kan være forbundet med et liv i ensomhed.

Novellen lægger op til, at fortælleren på nogle punkter ikke selv er i stand til at gribe muligheden for at få kontakt til andre mennesker, når muligheden byder sig. Fortælleren virker nemlig afvisende overfor Richard, selvom det bliver antydet, at fortælleren på nogle punkter godt kan lide, at han er der.

Vi kan derfor få en forståelse for, at det kan være svært for nogle mennesker at skabe sociale relationer, men at det ikke nødvendigvis betyder, at disse mennesker ikke kan lide selskab. “Fasaner” kan på den måde læses som en eviggyldig novelle om ensomhed og menneskelige relationer.

Tendenser fra postmodernismen og minimalismen

“Fasaner” hører til den litterære periode, som vi kalder postmodernismen. Postmodernismen begyndte i 1980’erne og har varet indtil nu. ”Fasaner” blev udgivet som en del af novellesamlingen Rester i 1996, og den er derfor en del af postmodernismens periode.

I “Fasaner” kan vi også se flere forskellige træk fra postmodernismen. Først og fremmest er det karakteristisk for postmodernistis...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind