Fortolkning og tema

Fortolkning

“Fasaner” skildrer et møde mellem to vidt forskellige personer. En fortæller og manden Richard. De fremstilles udefra, så vi ser kun deres handlinger og hører deres replikker. 

Fremstillingen er sparsom og overfladisk, ikke engang navn og køn får vi på fortælleren. Det giver dog mening at gå ud fra, at fortælleren er en kvinde. Lidt usædvanligt for jeg-fortællere er novellen hovedsageligt fortalt med ydre synsvinkel. Vi får kun i ganske korte glimt indsigt i fortællerens tanker. 

Fortælleren siger ikke meget og holder sig til korte svar. Richard fremstår som en modsætning. Han er pågående og taler næsten uafbrudt. Hans talestrøm er en modsætning til fortællerens ganske få ord. Men talestrømmen er måske tegn på et ønske om at skabe kontakt og få en relation til fortælleren. Det virker også lidt ensomt og trist, når en person vender tilbage til en tidligere lejlighed efter mange år for at lede efter nogle gamle møbler.

Mellem linjerne kan vi se en dybere betydning i personerne. Fortælleren ønsker at skjule sin ensomhed og sociale isolation for Richard. Vi ser det i, at fortælleren lyver sig yngre. Det er normalt at mennesker bor alene i deres ungdom, men flovt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind