Sprog

Personernes sprogbrug understreger modsætningsforholdet mellem dem

I “Fasaner” er personernes sprogbrug med til at understrege, at fortælleren og Richard er hinandens modsætninger. Det ser vi fx, da han går ind i stuen efter at have lånt toilettet:

Han taler om, at det er utroligt, så me­get møbler kan forandre en stue. Der i hjørnet stod hans tv, men spisebordet havde han samme sted som nu. Han kan genkende en knast i bjælken over sofaen, spørger, om det stadig trækker så meget, at man kan slukke et stearinlys for­ an vinduet. Jeg siger, at det ved jeg virkelig ikke. Han spør­ger, om han ikke nok må vise mig det og beder mig hente stearinlyset og tændstikkerne fra før. Han tænder lyset, hol­ der det foran vinduet, flammen blæser ud, han nikker.

Her bliver modsætningerne mellem personerne tydelige. Det skyldes især, at Richards meget åbne og snakkesalige tilgang til tingene står i kontrast til fortællerens kortfattede svar og lukkede personlighed. Eksemplet giver os et klart indtryk af, at det er Richard, der fører samtalen.

Samtalerne afspejler mislykket kommunikation

Samtalerne skaber flere akavede situationer som følge af den mislykkede kommunikation mellem personerne. Vi kan se et eksempel på dette, da R...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind