Genre

“Fasaner” har mange af novellegenrens typiske kendetegn

Novellegenren har en lang række kendetegn. Vi kan se mange af disse kendetegn i “Fasaner”. Miljøet i en novelle er ofte et afgrænset og realistisk miljø. Det ser vi også i “Fasaner”, hvor miljøet er et nedslidt bymiljø. Miljøet er afgrænset til at være lejligheden og kælderen.

Miljøet virker desuden meget genkendeligt for os, og vi kan sagtens forestille os en lignende lejlighed i virkeligheden. Vi hører fx at fortælleren er ved at lave en gryderet, og i slutningen af novellen sætter fortælleren sig i sofaen og spiser med fjernsynet kørende. Det virker som et scenarie mange mennesker vil kunne forestille sig i deres egen hverdag, hvis de har en aften alene hjemme.

Noveller er også ofte bygget op omkring ét centralt handlingsforløb. Det betyder, at handlingen sjældent stikker i flere retninger, og at der er én central konflikt. Det kan vi også se i “Fasaner”, hvor hele handlingen drejer sig om, at Richard er kommet forbi fortællerens lejlighed for at hente nogle ting, som han havde glemt da han flyttede. Det giver ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind