Eventyranalyse på 15 minutter

Her får du en kort gennemgang af, hvordan du kan analysere eventyr på en rigtig god måde. Det tager kun ca. 15 minutter at læse denne guide, men det tager naturligvis mere tid at lave selve eventyranalysen.

Tre skridt til eventyranalyse

Her viser vi dig, hvordan du kan lave din analyse ved blot at følge de tre trin herunder.

1. skridt: At læse og forstå eventyret

At læse eventyret grundigt igennem er meget vigtigt, også selvom du kender det i forvejen. Mange elever springer for let hen over dette, men derved begår de desværre en stor fejl. For ingen kan lave en god analyse uden at have læst teksten grundigt, ikke engang læreren!

I analysen skal du altid helt konkret ned i teksten og analysere på det, der står. Så derfor duer det ikke bare at skimme teksten eller læse et referat på nettet.

Eventyr er heldigvis som regel sjove tekster at læse.

2. skridt: Vælg hvad du vil fokusere på

Når du har læst eventyret og forstået det, skal du i gang med at vælge ud, hvad du vil fokusere på i din analyse. En eventyranalyse, som kommer ind på alting, er ikke særlig god, for så bliver det en overfladisk gennemgang af nogle punkter fra en analysemodel – og det har aldrig været meningen!

Derimod skal du spørge dig selv: Hvad i dette eventyr vil være særlig godt og interessant at tage op i analysen? Som en hjælp kan du kigge i analysemodellen nedenfor.

Som modellen viser, er der nogle ting...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind