Om dydsetik af Rosalind Hursthouse

Her kan du læse en gennemgang af et uddrag fra Om dydsetik (1999) af Rosalind Hursthouse. Uddraget findes i lærebogen Grundbog til filosofi  - Mennesket i verden af Christoffer Boserup Skov og Kasper Larsen (Systime, 2013), s. 37-38.

Vi behandler uddraget fra lærebogen kronologisk, så vi både giver et resume af tekstens indhold og forklarer nogle af de mest vanskelige pointer med mere almindelige ord. 

Forstå teksten

I starten giver Hursthouse os det grundlæggende handleprincip i den moderne dydsetik:  Den rigtige handling er den, som en dydig person normalt ville udføre i en given situation. 

Hursthouse tager derefter fat på det allermest typiske kritikpunkt, som bliver rettet mod dydsetikken: Det hjælper ikke noget at sige, at man skal handle som den dydige person, hvis man ikke samtidig definerer, hvad det vil sige, at være en dydig person. 

Hun siger, at kritikerne typisk laver en sammenligning, hvor dydsetikken stilles overfor pligtetik og nytteetik. Her giver pligtetikken et sæt klare handlingsregler, som direkte k...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind