Veganisme

Introduktion

Veganismen er en ideologisk bevægelse, hvor tilhængere undgår enhver form for animalske varer - både mad, tøj og øvrige produkter. Veganismen er repræsenterer dermed en endnu stærkere holdning end vegetarianismen, hvor man blot undgår at spise dyr, men måske stadig støtter op om nogle former for animalsk produktion. Fx spiser mange vegetarer æg og mælkeprodukter, mens veganere fravælger alt, hvad der kommer fra dyr.

Tidligere blev veganismen set som en ekstrem position, som kun et meget lille mindretal for alvor tilsluttede sig. I de senere år er bevægelsen dog blevet styrket mange steder i verden. Det hænger dels sammen med øget opmærksomhed på dyrevelfærd, men det kan også spores til klimadebatten, som har leveret et helt nyt sæt argumenter for at reducere vores afhængighed af animalske produkter. Endelig er det også blevet lettere i praksis at være veganer mange steder, da veganske alternativer til traditionelle animalske produkter vinder mere og mere frem. 

Veganisme og etik

Folk bliver veganere af forskellige årsager, men typisk dominerer tre argumenter (ofte i kombination): Sundhed, dyrevelfærd og klimabevids...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind