[0]

Et Barn og en Mus

Her kan du høre en podcast om novellen "Et Barn og en Mus”. Novellen er skrevet af H.C. Branner og udgivet i hans novellesamling Om lidt er vi borte fra 1939.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke novellen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst novellen først.

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Et Barn og en Mus", en novelle skrevet af H.C. Branner i 1939, og det er Niels Aage og Birgitte, der er redaktører i Dansk, som er med til at tale om novellen. Niels Aage, hvad er det for en tekst, vi har her? 

Ja, det er en novelle, som handler om en lille dreng, der hedder Børge, som er fire år gammel, og det er hans perspektiv, vi følger i denne tekst. Det er ret særligt, fordi på dette tidspunkt er der ikke meget litteratur, hvor man ser det hele fra barnets perspektiv. 

Men han har en mor ,og der er en husholderske, der hedder Gokke, og nogle andre voksne, der optræder, og de behandler ham som en lille sød dukke eller en lille sød marcipangris og behandler ham på den måde. Men Børge kan godt kan lide at gemme sig ude i haven, i nogle huler, eller oppe på loftet, hvor han ligesom kan være sig selv og hygge sig med nogle ting. Og så sker det en dag, at han opdager en mus på loftet, og så bliver han enormt optaget af den her mus og fodrer den i hemmelighed med noget brød og noget ost.

Musen kommer lidt nærmere ham, og de bliver ligesom venner. Og han synes, det er mega fedt. Men det, der sker, er at en dag fortæller han de voksne om det, og de voksne går bag om ryggen på ham, kan man sige. Uden at fortælle ham det sætter de en fælde op på loftet, og det ender med, at musen går i fælden, og Børge opdager det og bliver virkelig, virkelig ked af det. Og så er det, at moren lyver for ham. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Et Barn og en Mus

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.