Eksempel på essay

Her kan du se et eksempel på, hvordan du kan skrive et essay i dansk på HHX. I eksemplet er det forklaret (undervejs i grå bokse), hvordan de enkelte afsnit er skrevet. På den måde kan du lære, hvordan du kan bygge dit essay op på en god måde og opnå et godt resultat. 

...

...

Eksempelbesvarelse

Min far elsker blæsevejr. Efteråret er hans yndlingsårstid. Sådan har det været de seneste par år. Det er dog ikke de kolde efterårsstorme, der rusker i træerne og bider i ansigtet, han holder af. Det er heller ikke vindens hylen og hvinen, når den suser omkring parcelhuset, der får hans smil til at vokse i takt med blæstens hastigt tiltagende sekundmeter. Årsagen til hans stormfulde romance med frøken Vind skal derimod findes oppe på taget. Der står nemlig en lille vindmølle og genererer strøm til huset, når det blæser.

Vindmøllen var en gave fra min mor på min fars tresårs fødselsdag. Når den for alvor kommer i omdrejninger, ser han på den med et begærligt blik, som var det hans egen private seddelpresse. Det er det på en måde også. For min far er blæst blevet lig med penge. Når vinden rejser sig, så falder elregningen.

Jeg har ikke gjort mig mange tanker om min fars minivindmøllefanatisme. En gammel mands fjollede, men uskadelige hobby, der ovenikøbet er gavnlig for miljøet. Hvad kan der være galt i det?

Nu har Allan Ottes maleri ”Ophobning”1 dog fået mig til at tænke over, hvad min fars vindmølle egentlig siger om vores forhold til naturen. Hvad sker der eksempelvis med vores forhold til vinden, når vi begynder at tænke på den som en kilde til e…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind