Den diskuterende del

På denne side giver vi dig hjælp til, hvordan du kan skrive den diskuterende del i din debatterende artikel. Vi har lavet fire forslag, der viser, hvordan du kan diskutere opgavens emne ved at overveje synspunkter fra Nørgaards debatindlæg og mulige modargumenter. 

Er reality-tv bare fordummende underholdning?

Du kan diskutere Storgaards undersynspunkt, om at reality-tv er fordummende underholdning, der lefler for ”den laveste fællesnævner”, som Storgaard udtrykker det. 

Et argument for Storgaards synspunkt kunne være, at reality-tv ofte benytter sig af virkemidler, som man traditionelt har stemplet som platte og billige. Nøgenhed, sex og intriger spiller ofte en stor rolle i populære reality-programmer som f.eks. Paradise Hotel, Temptation Island og Big Brother. De udstiller deltagerne i intime situationer og udleverer de pinlige eller usympatiske karaktertræk, der normalt er skjult bag en mere ordentlig facade. Den slags kan alle og enhver forstå, uden at hjernen kommer på overarbejde. 

Reality-tv fænger og fastholder vores opmærksomhed, uden at vi behøver at yde noget særligt. Til gengæld er det heller ikke noget, som man bliver klogere af. Reality-tv chokerer og forarger seerne, men det udfordrer dem ikke. Seerne får præcis de chok, som de forventer at få, når de tænder for Paradise Hotel. De lærer ikke noget nyt. Derfor er reality-tv ikke andet end fordummende underholdning, som DR bør afholde sig fra at lave.  

Et modargument kunne væreat det er urimeligt at bedømme alle reality-programmer på baggrund af enkelte eksempler. Man kan ikke dømme al litteratur efter at have læst Fifty Shades of Grey, og man kan ikke dømme al r...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind