[18]

Er reality-tv public service?

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive debatterende artikel om spørgsmålet ”Er reality-tv public service?” Opgavehjælpen er til opgave 4 fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX fra 11. august 2020.

Vi gennemgår opgaveformuleringen og viser, hvad der er vigtigt at lægge mærke til. Vi hjælper dig med at undersøge teksterne i opgavesættet, så du forstår, hvad de grundlæggende drejer sig om, og hvad deres synspunkter er. Derudover får du gode ideer til, hvordan du kan diskutere og debattere emnet på en nuanceret måde, som leder frem mod et skarpt hovedsynspunkt.

Uddrag

Du kan læse et uddrag fra opgavehjælpen her:

Kan reality-tv give os psykologisk og social indsigt?

Du kan også diskutere Nikola Gøttsches undersynspunkt om, at reality-tv kan give seerne psykologiske og sociale indsigter. 

Et argument for synspunktet er, at reality-tv kan vise helt almindelige menneskers autentiske adfærd. Nogle reality-programmer viser deltagerne i hverdagsagtige situationer, andre i mere ekstreme, konstruerede situationer. Fælles for alle typer reality er dog, at deltagerne optræder som sig selv – de er ikke skuespillere, der udgiver sig for at være en anden. Vi kan let identificere os med deltagerne, fordi de er almindelige mennesker, ligesom vi selv er. Vi kan forholde os til deres reaktioner på de etiske og sociale udfordringer, de møder i programmerne. Vi kan endda reflektere over deres valg og overføre overvejelserne til situationer i vores eget liv. På den måde kan reality-tv få os til at reflektere over psykologiske mekanismer og social adfærd. I den forstand kan reality-tv sagtens tjene et public-service-formål.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Er reality-tv public service?

[18]
Bedømmelser
 • 10-03-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  god. hjælp. Der kunne fint afsluttes med et eksempel på en fuld besvarelse, men super gennemgang af argument modargument mm
 • 02-12-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Sindssygt godt!
 • 20-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 08-05-2023
  Givet af 2.g'er på STX