Det homeriske spørgsmål

Hvad handler det homeriske spørgsmål om?

Det homeriske spørgsmål handler om, hvordan Iliaden og Odysseen er blevet til. Var det én bestemt rapsode ved navn Homer, som digtede dem? Eller stod der i virkeligheden en lang række rapsoder og forfattere bag tilblivelsen af værkerne?

I forskningen er man nogenlunde enige om, hvornår Iliaden og Odysseen er blevet til, nemlig omkring år 700 f.Kr. Men man er meget uenige om, hvem der har forfattet eposserne. 

Homer er den rapsode, som man tilskriver at have digtet Iliaden og Odysseen omkring år 700 f.Kr. Men der er tvivl om, hvorvidt Homer overhovedet har levet, og hvilken rolle han evt. har spillet i tilblivelsen af eposserne.

Det er dog vigtigt at slå fast, at man overhovedet ikke stillede spørgsmål ved alt dette i antikken. Man troede fuldt og fast på, at Homer havde levet og digtet de to store eposser.

NB: I Oldtidskundskab kalder vi altid i praksis Iliaden og Odysseen for Homers værker. Homer er den traditionelle forfatterbetegnelse, og den har man holdt fast ved i faget, også selvom man er i tvivl om epossernes...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind