Opbygning

Her får du hjælp til at opbygge og skrive dit EOP. Du får en trin for trin vejledning, som leder dig igennem opgavens dele. Du kan bruge vejledningen fra start til slut i processen, eller du kan udvælge dele af den, som du har særligt behov for hjælp til.

Hvilke afsnit skal med i dit EOP?

Du skal bygge dit EOP op med disse afsnit:

  • Resuméet giver et overblik over spørgsmål, undersøgelser og konklusioner.
  • Indledningen introducerer og forklarer, hvad du vil undersøge.
  • Metodeafsnittet forklarer, hvordan du vil gennemføre din undersøgelse.
  • Redegørelsen fremlægger viden om de spørgsmål, du arbejder med.
  • Analysen er din undersøgelse, hvor du skal anvende faglige metoder på opgavens empiri.
  • Diskussionen eller vurderingen skaber ny viden om emnet ofte på baggrund af din redegørelse og analyse. 
  • Konklusionen besvarer opgaveformuleringen.

Selvom afsnittene skal følge denne rækkefølge i opgaven, behøver din skriveproces ikke at begynde med indledningen og slutte med konklusionen. Faktisk kan det tit være en fordel at skrive afsnittene i anden rækkefølge.

Ud over de grundlæggende afsnit, skal opgaven også have forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og måske bilag

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores vejledning til opbygningen af EOP-opgaven:

Byg din tekst op omkring kilderne

Når du redegør for et emne, skal du bygge det op omkring dine kilder. Formålet med redegørelsen er at gengive den viden, som allerede findes om et emne. Du skal altså ikke finde på noget nyt selv.

Det betyder også, at redegørelsen skal være dokumenteret. Det er et krav, at du har kildehenvisninger i din redegørelse, så læserne klart kan se, hvorfra din viden stammer. Derudover skaber du en stærk dokumentation ved at inddrage flere kilder om emnet.

Helt centrale pointer bør dokumenteres gennem citater. Det med citater er dog en balancegang, fordi en opgave med alt for mange citater kan fremstå uselvstændig. Så du skal kun bruge citater ved vigtige pointer og analyser.

Når du citerer, skal du angive citatet i "citationstegn". Du skal sørge for, at din læser ved, hvilken kilde/forfatter, du har citatet fra, derfor skal du selvfølgelig lave en henvisning, hvor du angiver kildens oplysninger (evt. forkortet) og sidetal. Du kan forkorte citater ved at indsætte [...] i citatet.

Pas på med at gengive alt for lange citater, for det kan hurtigt tage for meget plads. Hvis du gengiver et citat, der fylder mere end to linjer, skal du placere det for sig selv i brødteksten med linjeafstand.  Brug kun længere citater, når de er meget vigtige for din opgave. Du skal altid kommentere hele citatet, så derfor skal der være en god grund til at citere længere stykker.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind