[16]

Enzymer

Biologi C, B og A + Biotek A.

Enzymer er molekyler, der medvirker til at få kemiske reaktioner til at forløbe i levende organismer. De fleste reaktioner i levende organismer forløber ved hjælp af enzymer.

Her i kompendiet kan du læse om, hvordan enzymer er opbygget og fungerer. Vi gennemgår også, hvilke faktorer i omgivelserne der påvirker enzymers aktivitet, og hvilke typer af enzymer der findes.

Her kan du læse et uddrag af teksten om, hvordan enzymer kan blokeres af inhibitorer

Nogle stoffer kan binde til enzymer og forhindre dem i at katalysere deres normale reaktion. Sådan et stof kaldes for en inhibitor (eller en enzymhæmmer). Inhibitorer kan hæmme enzymer på flere forskellige måder. Nogle inhibitorer binder til enzymets aktive center og forhindrer derved substrat i at binde sig. Sådan en type inhibitor er vist på figuren herunder. Andre inhibitorer binder et andet sted på enzymet og påvirker enzymets tredimensionelle opbygning, så det aktive center ikke længere passer sammen med substratet.

...

Mange giftstoffer er inhibitorer, der blokerer vigtige enzymer i celler. Celler indeholder dog også mange naturlige inhibitorer, som medvirker til at regulere enzymers aktivitet. Cellen kan på den måde justere, hvor aktivt et bestemt enzym skal være på et givet tidspunkt. Mange reaktionsprodukter virker f.eks. som inhibitorer på det enzym, der...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Enzymer

[16]
Bedømmelser
 • 31-05-2024
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 30-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 07-02-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 29-11-2023
  Givet af 3.g'er på STX