Tekster

Tekst A fra delprøve 1 (artikel) – Entre dos países

Tekst A er en artikel, der handler om de mexicanske immigranter i USA der er blevet deporteret imens Trump har været præsident. Artiklen fortæller om hvordan disse personer har skulle finde sig til rette i Mexico, hvor mange af dem hverken er vokset op eller taler sproget. De har dog fået deres egen lille bydel i landets hovedstad, hvor de i butikkerne både taler engelsk og spansk. Der er særlige tilbud til de nyligt deporterede, så de kan blive hjulpet på plads i deres gamle 'hjemland'. I den lille bydel findes en organisation ved navn New Comienzos, der er startet af en person ved navn Israel, der også blev deporteret fra USA for nogle år tilbage. Ifølge ham er det svært at skulle starte forfra i Mexico hvis man har boet hele sit liv i USA, fordi man måske ikke taler spansk og fordi man er vant til den amerikanske kultur. Han mener at man i Mexico også burde kunne opnå de drømme man har, selvom man er blevet deporteret.  Han siger selv, at han har følt sig i en slags limbo imellem de to lande. Til sidst nævner Israel, at det bør være muligt at kunne være lige så meget mexicaner som alle andre. 

Temaer

Tekstens overordnede tema er mexicanere, der er opvokset i USAs situation, og hvilke problemer de, der er blevet deporterede har. 

Tekstens formål

Formålet med teksten er at præsentere de deporterede personer fra USA og hvilke problemer det kan give for dem, når de ankommer i Mexico. 

Hvordan du kan inddrage artiklen i delprøve 2

Denne tekst skal du inddrage i din artikel i delprøve 2. Du kan fx inddrage den ved at fortælle om Israel og hans oplevelser med at blive deporteret...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind