Delprøve 2

Til Delprøve 2 fra den digitale eksamen i Spansk A på STX fra 21. august 2019 skal du skrive et artikel på spansk, hvor du skriver til et spansk skoleblad om det at være fra to forskellige lande og kulturer. Du skal diskutere både de positive og negative konsekvenser det kan have. 

Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, og mindst én af teksterne B, C og D. Her gennemgår vi alle teksterne for dig, og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i din egen artikel. Når du skriver en artikel til et skoleblad, skal du huske at du skriver som en bestemt afsender (en skribent til et skoleblad), og dine modtagere er dine medstuderende på skolen. Dit formål med teskten er at informere, men du må gerne inddrage personlige erfaringer. 

Vi viser dig også eksempler på gode besvarelser af opgaveformuleringen, som du kan bruge som inspiration til dit eget blogindlæg/dagbogsindlæg. 

Til eksamen kan du ud over en artikel til et skoleblad komme ud for at skulle skrive følgende genrer: 

- Et læserbrev: Her ville du skulle skrive som en læser af en avis, der enten skal udtrykke en personlig holdning eller behandle et vigtigt samfundsproblem.
En dagbog/et blogindlæg: Her ville du skulle skrive en privat tekst om holdninger, følelser, hverdag og lignende. Det kan også være et indlæg til en blog.
- Et brev/en mail: Her ville du skulle skrive som en bestemt afsender til en bestemt modtager, der altid vil fremgå af opgaveformuleringen. Et brev kan både være formelt og uformelt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind