Entre dos países

Her finder du Studienets opgavehjælp til ”Entre dos países”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 21. august 2019 for Spansk A på STX

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgaveformuleringen. 

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Her kan du se et uddrag fra vores hjælp til opgave 5 i delprøve 1:

Begrundelser
1 – d: 1 hører sammen med d, da der i teksten på linje 2 står, at de deporterede kalder området i Mexico City for 'Little LA'. 
2 – e: 2 hører sammen med e, da vi tidligere kom frem til, at organisationen 'New Comienzos' hjælper deporterede personer med at komme på plads i Mexico (se opg. 4). 
3 – g: 3 hører sammen med g, da der står i teksten på linje 8 hvor der står at Israel kom til USA som 4-årig: "Israel llegó a Estados Unidos a los 4 años". 
4 – b: 4 hører sammen med b, da der til sidst i teksten står: "No eres ni de aquí ni de allá". Altså har de det som om de er i limbo fordi de hverken er fra det ene eller fra det andet sted. 
5 – a: 5 hører sammen med a, da dem, der var 'dreamers' er blevet deporteret fordi de ikke kom til USA på lovlig vis. Dette kan du fx se i tekstens andetsidste afsnit, hvor der står: "En Estados Unidos no te quieren por ser indocumentado..."
6 – c: 6 hører sammen med c, da dem, der var 'dreamers' blev deporteret under Trump. Det kan du allerede se i første linje i teksten, hvor der står: "Las personas deportadas de Estados Unidos en la era Trump". 
7 – f: 7 hører sammen med f, da der står i teksten på linje 5, at Israel Concha er leder af 'New Comienzos': "...liderada por Israel Concha".
8 – i: 8 hører sammen med i, da organisationen 'New Comienzos' har som slogan, at man også kan opnå den amerikanske drøm i Mexico: "El sueño americano también en México se puede lograr". 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Entre dos países

[3]
Bedømmelser
  • 27-01-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 16-12-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 14-12-2021
    Givet af 3.g'er på STX