Delprøve 1 | STX Engelsk A | 30. maj 2016 (netadgang)

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen på STX Engelsk A med netadgang fra den 30. maj 2016. 

Den første opgave indeholder 10 fejlsætninger med markerede fejl, som du skal rette, hvorefter du skal forklare dine rettelser. Her får du løbende hints, der kan hjælpe dig på vej mod det rigtige svar.

Den anden opgave handler om neksus (udsagnsled og grundled). Du skal finde neksus i fire sætninger og samtidig vurdere, hvilket tal, person og tid hvert neksus står i. Vi giver dig hints til at finde neksus i hver sætning, og hjælper dig med at vurdere tid, person og tal.

Den tredje opgave handler om demonstrative pronominer. Du skal i et kort uddrag finde alle eksempler på demonstrative pronominer og forklare, hvorfor de er blevet brugt. Vi giver dig hjælp til at finde ordene og hints til at formulere en god forklaring.

Den fjerde opgave er en stilistisk analyse, hvor du skal sammenligne den sproglige stil i to tekststykker. Her har vi udpeget forskellige elementer du kan kommentere og givet hints om deres effekt.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de 4 opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 30. maj 2016 (netadgang)

[2]
Bedømmelser
  • 05-02-2018
    Givet af 3.g'er på STX
    God
  • 04-01-2017
    Givet af HFe-elev på 1. år