Delprøve 1 STX Engelsk A 30. maj 2016

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen på STX Engelsk A den 30. maj 2016

Den første opgave indeholder 7 fejlsætninger, som du skal rette, hvorefter du skal forklare dine rettelser. Her får du løbende hints, der kan hjælpe dig på vej mod det rigtige svar.

Den anden opgave handler om forskellen på adjektiver (tillægsord) og adverbier (biord). Du skal sætte den korrekte ordklasse ind på de tomme pladser i teksten og derefter forklare, hvornår man bruger hvad. Vi giver dig hints til at finde den rigtige ordklasse, som du også kan bruge til din formulering af en grammatisk forklaring i anden halvdel af opgaven.

Den tredje opgave er en stilistisk analyse, hvor du skal sammenligne den sproglige stil i to tekststykker. Her har vi udpeget forskellige elementer du kan kommentere og givet hints om deres effekt.

Den fjerde opgave er en oversættelse fra dansk til engelsk. Vi har oversat de vanskeligste ord for dig, og giver dig desuden hints til de grammatiske områder du især skal være opmærksom på.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de 4 opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 STX Engelsk A 30. maj 2016

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.