[0]

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 18. august 2016 (netadgang)

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen med netadgang på STX Engelsk A den 18. august 2016. 

Den første opgave indeholder 10 fejlsætninger med markerede fejl, som du skal rette, hvorefter du skal forklare dine rettelser. Her får du løbende hints, der kan hjælpe dig på vej mod det rigtige svar.

Den anden opgave handler om grammatiske tider. Du får et tekstuddrag og skal finde eksempler på fem forskellige grammatiske tider. Herefter skal du forklare, hvorfor teksten skifter mellem de forskellige tider. Vi giver dig idéer til hvilke eksempler du kan vælge fra teksten og hints om, hvordan du genkender de forskellige tider. 

Den tredje opgave handler om adjektiver og adverbier. I et tekstuddrag skal du udvælge 3 adjektiver og 3 adverbier, samt forklare hvorfor de er brugt. Vi hjælper dig med at udvælge gode eksempler og giver dig hints til at beskrive hver ordklasses særlige kendetegn. 

Den fjerde opgave er en stilistisk analyse, hvor du skal beskrive den sproglige stil i en artikel fra The Guardian. Vi giver dig hints til interessante elementer at se på, når du arbejder med teksten. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de 4 opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 18. august 2016 (netadgang)

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.