Delprøve 1 HHX Engelsk A 18. august 2015

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX den 18. august 2015. 

Den første opgave handler om verbernes tider, samt om forskellen på aktiv og passiv. Du får en række sætninger og skal både angive deres grammatiske tid og deres form. Vi giver dig hints til begge dele under hver sætning.

Den anden opgave handler om genitiv (ejefald). Her får du et antal sætninger, hvor der er brugt enten of-genitiv eller apostrof-genitiv. Du skal for hver sætning forklare, hvorfor den ene form er blevet valgt frem for den anden. Vi giver dig hints til at skrive forklaringerne under hver sætning.

Den tredje opgave indeholder 8 fejlsætninger, som du skal rette, hvorefter du skal forklare din rettelse. Her giver vi dig hints, der kan lede dig på vej.

I den fjerde opgave skal du skrive en e-mail som svar til en potential kunde, som er interesseret i at få leveret økologiske grøntsager fra dit firma. Vi hjælper dig med at formulere din mail og giver dig en række nyttige gloser.  

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs.

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar.

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de 4 opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 HHX Engelsk A 18. august 2015

[1]
Bedømmelser
  • 04-01-2017
    Givet af HFe-elev på 1. år