Opgave 4

Overblik

I Opgave 4 kan du i hvert eksamenssæt vælge mellem to forskellige opgavetyper. Den ene af opgaverne er altid et analytical essay (om enten en short story eller en non-fiction tekst), men den anden opgave kan enten være et argumentative essay eller et manuskript til en tale. Der er altså tre forskellige slags opgaver på HHX A - men du kan i hvert enkelt eksamenssæt kun vælge imellem to af dem.

Når du forbereder dig på denne opgave, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på, at de specifikke opgavetyper skifter fra år til år. Du vil altid have muligheden for at skrive et analytical essay, men du kan ikke være sikker på, om det er manuscript-opgaven eller den argumenterende essay-opgave, som er den anden valgmulighed. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i alle tre genrer op til eksamen, fx ved hjælp af Studienets fokuserede guides:

Du kan dog også bare bestemme dig for at skrive analytical essay-opgaven, da du kan være sikker på, at dén er en af dine valgmuligheder. Du kan dog stadig ikke vide, om den handler om en short story eller om non-fiction, så du er nødt til at kunne arbejde med begge dele. 

Uanset hvilken opgavetype du vælger, kan det være nyttigt at læse vores oversigt over nyttige ord og vendinger til skriftlig eksamen. 

Analytical e

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind