Empantallados

Her finder du Studienets opgavehjælp til ”Empantallados”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 27. maj 2020 for Spansk A på STX

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgaveformuleringen. 

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Her kan du se et uddrag af vores hjælp til opgave 4 i delprøve 1:

Begrundelser
1 – f: 1 hører sammen med f, da der i teksten på linje 7 står: 'El chico se agarró a ella de forma enfermiza..'. Altså reagerede Adrián ved at klamre sig til maskinen, da hans forældre ville tage den fra ham. 
2 – c: 2 hører sammen med c, da der i teksten på de sidste linjer står: 'Con sesiones de terapia familiar han podidio solucionar el problema'. Altså har Adrián været i familieterapi. 
3 – h: 3 hører sammen med h, da begrebet 'adicción sin sustancia' bruges om afhængigheder, der ikke har at gøre med euforiserende stoffer. Dette kan du også se i gloselisten. 
4 – a: 4 hører sammen med a, da der i de første linjer af brødteksten står: '...pasaba los días en su habitación, comía poco y dejó de ducharse'. Altså blev Adrián på sit værelse hele tiden uden at gå i bad. 
5 – b: 5 hører sammen med b, da der i teksten på linje 9 står: 'Su familia decidió buscar ayuda cuando... y suspendió seis asignaturas'. Altså begyndte Adriáns familie at søge hjælp, da han dumpede seks fag.
6 – d: 6 hører sammen med d, da der i underrubrikken står: 'Uno de cada cinco jóvenes españoles entre 10 y 25 años sufre... a causa de la tecnología' - altså er det i følge artiklen en ud af fem unge spaniere, der lider af skærmafhængighed.
7 – i: 7 hører sammen med i, da der i sidste linje i teksten står, at Adrián har solgt sin spillekonsol: 'Adrián ha vendido la consola...'. 
8 – g: 8 hører sammen med g, da Adrián siger at han levede af Red Bull, sandwiches og chips, som det står i teksten på linje 5-6: '...Iba a la cocina por más Red Bull, me hacía un par de sándwiches y pillaba alguna bolsa de patatas fritas'. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Empantallados

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.