Eksempelbesvarelser

Vejledning til besvarelse

I opgave 1 af delprøve 2 skal du skrive et blogindlæg på ca. 250 ord, hvor du beskriver Peter Pan-syndromet med udgangspunkt i én af personerne i Tekst A. Du skal derudover diskutere problemet vedrørende unge, der ikke vil blive voksne og fortælle om du synes det er et alvorligt problem eller ej. Du skal også fortælle om din egen holdning til det at blive voksen, og hvilke tanker du gør dig om fremtiden. Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, samt mindst en af teksterne B, C eller D. Derudover skal du bruge mindst 5 af de nedenstående verber:

olvidar – tener – quedarse – querer – casarse – crear – significar – pensar – parecer – seguir 

Dog skal du bøje verberne, som her i listen står i infinitiv. Du skal i dit blogindlæg have bøjede former af verberne, så følgende tider er at finde i teksten: præsens (nutid), perfektum (førnutid) og futurum (nær fremtid/fremtid). 

Husk, at hvis du vælger at bruge nær fremtid, så dannes det på spansk med perifrasen ir + a + infinitiv, ligesom vi har gjort det i første eksempelbesvarelse (’voy a seguir’). Her skal du selvfølgelig bøje hjælpeverbet ’ir’, og ikke verbet fra listen. I den anden eksempelbesvarelse har vi bøjet verbet fra li...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind