Delprøve 2

Til Delprøve 2 fra den digitale eksamen i Spansk A på STX fra 13. december 2019 skal du skrive et blogindlæg på spansk, hvor du skal beskrive Peter Pan-syndromet ud fra en af personerne i Tekst A. Du skal også diskutere hvor alvorligt du synes problemet er, og hvordan du forestiller dig din egen fremtid. Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, og mindst én af teksterne B, C og D. Her gennemgår vi alle teksterne for dig, og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i din egen artikel. Når du skriver et blogindlæg, skal du huske at have i baghovedet, at du skal skrive en tekst der tager udgangspunkt i dine egne holdninger og følelser, men som skal være tiltænkt læserne af en blog. 

Vi viser dig også eksempler på gode besvarelser af opgaveformuleringen, som du kan bruge som inspiration til dit eget blogindlæg/dagbogsindlæg. 

Til eksamen kan du ud over et blogindlæg/et indlæg i din dagbog komme ud for at skulle skrive følgende genrer: 

- Et læserbrev: Her ville du skulle skrive som en læser af en avis, der enten skal udtrykke en personlig holdning eller behandle et vigtigt samfundsproblem.
- En artikel: Her ville du skulle skrive en tekst, der behandler et bestemt emne, med det formål at informere en bestemt modtagergruppe.  
- Et brev/en mail: Her ville du skulle skrive som en bestemt afsender til en bestemt modtager, der altid vil fremgå af opgaveformuleringen. Et brev kan både være formelt og uformelt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind