Positiv psykologi

Introduktion

Positiv psykologi er en retning inden for den humanistiske psykologi, som lægger et særligt stort fokus på at hjælpe mennesker med at opnå et mere lykkeligt liv. 

Den positive psykologi holder altså fast i den humanistiske psykologis opgør med tanken om, at psykologi primært er relevant for mennesker med psykiske problemer. Tværtimod kan psykologiens indsigter være til gavn for alle, fordi indsigterne ikke bare kan trække folk op af en afgrund og tilbage til et nulpunkt, men faktisk kan give dem en bedre livskvalitet og mere succes med at opnå deres mål.

Mange fortalere for den positive psykologi præsenterer også nogle mere generelle strategier for, hvordan vi kan ændre på selve strukturerne i vores samfund for at give mennesker bedre vilkår for at få lykkelige liv. 

Seligmans positive psykologi

En af de mest berømte repræsentanter for den positive psykologi er den amerikanske psykolog Martin Seligman (1942-). I begyndelsen af sin karriere arbejdede Seligman mest med folk, der havde psykiske problemer (og blev blandt andet kendt for sine studier af fænomenet indlært hjælpeløshed). Senere begyndte han at lægge mere fokus på, hvordan også psykisk raske mennesker kan hjælpes i retning mod at trives e...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind