Det andet køn

Introduktion

Det andet køn (1949) er Simone de Beauvoirs mest berømte værk. Værket har både eksistentialistiske og kønsfilosofiske temaer og handler om, hvordan kvinden igennem historien har været reduceret til en lavere status end manden. Ikke blot i forhold til samfundets struktur, men også i forhold til selve den måde, som kvinder forventes at eksistere i verden på. 

Den dag i dag betragtes Det andet køn som et hovedværk inden for feminismen. Mange af pointerne fra værket har også relevans for den mere generelle debat om, hvorvidt samfundets idé om kønsroller er en kulturel konstruktion eller et produkt af medfødt biologi.

Den historiske undertrykkelse af kvinder

Første del af Det andet køn er primært en gennemgang af alle de måder, som kvinder er blevet holdt tilbage på gennem historien. Beauvoir bruger sine begreber om immanens overfor transcendens til at beskrive en situation, hvor kvinder historisk er blevet presset ind i en stereotyp, inaktiv rolle, hvor de forventes at rette ind efter mandens eller familiens behov, men ikke har nogen plads til at udfolde sig selvstændigt.

Denne situation har ifølge Beauvoir eksisteret i en lang række kult...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind