Eksistentialisme i Dansk

Introduktion

Eksistentialismen spiller ofte en rolle i Dansk, hvor den kan være relevant i forbindelse med visse faglige temaer. Her vil man typisk blive præsenteret for nogle grundbegreber fra den eksistentialistiske filosofi, som så skal anvendes til at analysere tema og budskab i udvalgte skønlitterære tekster. 

De eksistentialistiske begreber kan også være relevante i forbindelse med litteraturhistorisk perspektivering, hvis du arbejder med en periode, hvor forfatterne generelt var inspireret af eksistentialistiske tanker (fx efterkrigstiden). 

Eksistentialismen som redskab til fortolkningen

I Dansk bruges eksistentialismen og dens begreber typisk som en slags nøgle, der kan åbne teksten op for en særlig eksistentialistisk fortolkning. Det kan fx være, at man kan fortolke personerne i en novelle ud fra Kierkegaards forskellige livsstadier, eller anvende Sartres begreb om ond tro på måden, som en hovedperson forholder sig til verden på. 

Helt overordnet kan man også sige, at mange danske tekster berører nogle centrale eksistentialistiske temaer. Der er fx ofte tale om hovedpersoner, som står ov...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind