Teknologi eksamen

Få hjælp til forberedelsen til Teknologi eksamen. Læs mere om hvordan eksamen foregår, hvordan du forbereder dig bedst muligt, og hvordan du klarer dig igennem de specifikke opgaver.

Hvordan foregår eksamen i Teknologi?

Eksamen i Teknologi består af en projektprøve med skriftlig rapport, et procesforløb og en mundtlig eksamen. Det er op til skolen, hvorvidt eksamen skal gennemføres som gruppeprøve eller som individuel elev.

Som udgangspunkt er de to modeller for eksamen ens, bortset fra at du enten går til eksamen alene eller sammen med en gruppe.

Op til eksamen skal din lærer og censor læse din/din gruppes rapport, hvorefter de sammen finder ud af, hvilke problemstillinger, I skal gå i dybden med og udarbejder spørgsmål til dig/din gruppe.

Til den mundtlige eksamen skal du fremlægge dit projekt, gerne med et slideshow som støtte (f.eks. PowerPoint). Når du er færdig med at fremlægge dit projekt, vil resten af eksamen udforme sig som en faglig samtale mellem dig og din lærer og eventuelt censor.

Eksamenstiden pr. elev er ca. 30 minutter og din fremlæggelse må højest udgøre halvdelen af din eksamenstid – dvs. 15 minutter.

Hvis du går til eksamen i Teknologi som en gruppe, kan din skole vælge at forkorte eksamenstiden med 6 minutter pr. mand. Dette er primært for at undgå, at I kommer til at stå til eksamen så længe, at i begynder at inddrage irrelevante punkter til jeres fremlæggelse.

Få en god forberedelse

Du kan få en effektiv forberedelse med hjælp fra Studienet. Til eksamen i Teknologi er det vigtigt, at du har styr på dine noter fra undervisningen, så du har et godt overblik op til eksamen. Hvis du ikke har været den bedste til at tage noter i timen, kan du altid finde noter fra Teknologi faget på Studienet.

Det er i øvrigt en god idé at se, hvordan andre har båret sig ad med eksamensprojektet, så du har en fornemmelse af, hvilke problemstillinger du evt. kan tage udgangspunkt i, og hvordan du kan opbygge din opgave.