STX A

Her har du vores vejledning til mundtlig eksamen i Historie A på STX. 

Hjælp til eksamen

I vejledningen får du hjælp til din eksamenslæsning- og forberedelse. Derefter ser vi på, hvad der foregår på selve eksamensdagen, og hvad du bør medbringe.

Vi ser på, hvordan du skal bruge din forberedelsestid på den god måde, hvor vi giver dig en trin-for-trin vejledning i at opstille problemstillinger og arbejde med materialerne fra eksamensspørgsmålet. Du får også et eksempel på en disposition for fremlæggelsen. Til sidst giver vi gode råd til selve eksaminationen

Hvordan foregår eksamen?

Forberedelsestid: 90 minutter

Eksaminationstid: 30 minutter

Bilag: 4-5 normalsider af 2400 anslag ukendt tekst (teksterne kan også være medieklip, tabeller, billedmateriale m.v.)

Eksamensopgivelser: Alle forløb fra undervisningen svarende til 5-700 sider.

Uddrag fra siden om selve eksaminationen

Du skal ikke gå i panik, hvis du går i stå under det selvstændige oplæg. Træk vejret dybt eller drik lidt vand, og brug den korte pause på at finde ud af, hvad du var i gang med at tale om. Du kan også kigge på din disposition og eventuelt bare gå frem til næste punkt i analysen. Du kan altid vende tilbage til en pointe, hvis du senere kommer i tanker om den. 

Er du gået fuldstændig i stå, så vil din lærer normalt begynde at stille nogle spørgsmål. Det er for at hjælpe dig igang igen. Så hør godt efter og prøv at svare så godt du kan. Dine svar kan måske hjælpe dig med at finde tilbage til oplægget igen, da læreren typisk vil have spurgt ind til noget af det sidste, du sagde, før du gik i stå. 

Normalt vil lærer og censor ikke afbryde dit selvstændige oplæg. Hvis de alligevel gør det, så kan det være for at hjælpe dig i den rigtige retning. Det kan fx være, hvis du har fået forkert fat på en pointe i materialet eller har misforstået noget. 

Derfor bør du høre rigtig godt efter deres spørgsmål. Lad være med at gå i panik over det, men svar så godt du kan. Overvej hvad problemet kan være og forsøg at rette ind, så godt du kan. Hvis du er god til at rette ind og redde dit oplæg, så kan du faktisk få lavet en rigtig overbevisende præstation, selvom...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind