Psykologi eksamen

Bliv parat til eksamen i Psykologi med hjælp fra Studienet. Til eksamen i Psykologi skal du bevise, at du kan præsentere bilagsmateriale med fokus på den psykologifaglige problemstilling og forsvare det til eksamen.

I Psykologi får du grundlæggende redskaber til at analysere over psykologiske forhold. Du kommer bl.a. til at lære om menneskers sanser, tankegang, følelser, handlinger og udviklinger under diverse livsomstændigheder.

Hvordan foregår eksamen i mundtlig Psykologi?

Der er forskel på eksamen i Psykologi alt afhængig af dit niveau.
 
B-niveau: Din eksamen består af en mundtlig eksamen med udgangspunkt i en synopsis du selv har lavet. Du har minimum 24-timers forberedelsestid til at lave din synopsis.

C-niveau: Din eksamen består af en mundtlig eksamen, hvor du har 48 minutters forberedelsestid og ca. 24 minutters eksamination.

Tips til den mundtlige eksamen i Psykologi

I Psykologi findes der rigtig mange fagbegreber og teoretikere, som man bør have styr på, og dette kan godt gøre, at det hele bliver lidt uoverskueligt op til eksamen. Her kommer vi med nogle gode råd til eksamen, så du får en god oplevelse og forhåbentligt kan gå fra det grønne bord med en god karakter.
 
1. Hav styr på dine noter

Der er uhyre mange materialer til Psykologi faget, fordi der simpelthen findes så mange forskellige teorier og teoretikere bag disse teorier. Sørg for at have en god orden og struktur i dine noter, så du ikke pludselig føler dig fortabt få dage før eksamen. Har du ikke været god til at holde styr på dine papirer, så har vi på Studienet samlet en masse omfattende noter, som du kan hente og anvende til eksamen.

2. Se hvordan andre har gjort

En af de bedste måder at forberede sin tænkning på, er at se hvordan andre elever har båret sig ad med eksamen. På Studienet har vi samlet en masse eksempler på gode synopser fra eksamen i Psykologi.

3. Gør brug af din forberedelsestid

Hvad enten du har 24 minutter eller 24 timer til at forberede dig, så er det uhyre vigtigt, at du gør effektivt brug af ethvert minut. Lærer og censor kommer til at teste din viden, og derfor skal du også være klar på, at de måske spørger lidt ud af boksen for at teste din grundlæggende viden.