Oldtidskundskab eksamen

Her kan du få hjælp til forberedelsen op til eksamen i Oldtidskundskab. I vores vejledning til Oldtidskundskab viser vi dig, hvordan den mundtlige eksamen kommer til at forløbe, hvilke punkter du skal være opmærksom på, og vigtigst af alt, hvordan du klarer dig bedst muligt til eksamen. Læs vores vejledning og bliv fuldstændig parat til eksamen i Oldtidskundskab:

Hvordan forløber eksamen? 

Oldtidskundskab eksamen består af 1 times forberedelse, hvor du må anvende alle hjælpemidler. Derefter skal du til selve eksamen, som varer ca. 23 minutter.

Den mundtlige eksamen i Oldtidskundskab består af: 

En antik eksamenstekst + 

1. enten en perspektiverende tekst

2. eller et antikt monument med 1-3 perspektiverende monumenter

Forberedelse til eksamen

En god forberedelse er nøglen til en god karakter. Det er derfor vigtigt, at du har sørget for at gemme dine Oldtidskundskabsnoter, så du kan gennemgå dem og få styr på de relevante materialer, inden du går ind til eksamen. Har du ikke helt styr på dine noter fra Oldtidskundskab, kan du med fordel hente nogle af vores elevindsendte noter, der dækker alle de relevante begreber og tidslinjer i faget. 

Tips til eksamen i Oldtidskundskab 

  1. Få styr på dine begreber. Der findes utrolig mange begreber i Oldtidskundskab, og de kan være ret svære at få et overblik over. Sørg på forhånd for at have gode notater ved hånden, så du ikke pludselig sidder et par dage inden eksamen og ingen anelse har om, hvad de forskellige begreber betyder. 
     
  2. Hold hovedet koldt. Det kan ofte være svært for mange til eksamen at undgå nervøsitet, men til Oldtidskundskabseksamen kan du trøste dig med, at du ikke trækker en ukendt tekst, men derimod en tekst, som du stort set allerede har gennemgået på forhånd. 

Vores komplette vejledning indeholder hjælp til alt, du har behov for at vide op til eksamen. Få adgang til vores vejledning og bliv fuldstændig parat til eksamen i oldtidskundskab!