Download vejledningen

Vi anbefaler, at du downloader denne vejledning og tilhørende webbøger med Studienets app. Husk, at webbøgerne skal downloades inden eksamen, og at du skal anvende Exam Mode.

Filmanalyse

Dette er Studienets model og vejledning til filmanalyse.

Analyse af kortfilm

Dette er Studienets vejledning til kortilmanalyse, som er særlig velegnet for dig, der skal analysere kortfilm i Dansk eller Mediefag på gymnasiet. Kortfilm benyttes ofte i undervisningen i, fordi det er meget mere overskueligt at gennemgå en kortfilm end en spillefilm.

Analyse af dokumentarfilm

Her kan du finde Studienets analysemodel til dokumentarfilm. Modellen er især lavet til brug i Dansk, men mange af elementer kan også være nyttige i Engelsk eller Mediefag, hvor du ligeledes kan blive bedt om at arbejde med dokumentarfilm.

Reklameanalyse

Her finder du Studienets vejledning til at lave reklamenalyse.

Nyhedsanalyse

Her får du Studienets vejledning til analyse af nyheder. Vi giver dig overblik over alt, hvad der er relevant at vide om nyheder, journalistiske idealer, nyhedstyper og nyhedsformidling. Og du får en trin-for-trin vejledning til, hvordan du selv kan lave en nyhedsanalyse - uagtet om det er en nyhedsartikel eller et nyhedsindslag - i vores analysemodel. Endvidere giver vi dig også et helt konkret eksempel på, hvordan en nyhedsanalyse kan se ud.